Αρχική // Κίνημα // Πρόσωπα // Θέσεις // Δελτία Τύπου // Επικοινωνία
   
   
 
         
 
Θέσεις
Οι θέσεις των Φιλελευθέρων Δημοκρατών για τα Εργασιακά Θέματα  
 
   
  Κυπριακό
  Οικονομία
Εργασιακά Θέματα
  Ενέργεια
  Αγροτική Οικονομία
  Τουρισμός
  Ανθρώπινα Δικαιώματα
  Περιβάλλον
  Παιδεία
  Έρευνα και Τεχνολογία
  Δικαιώματα των Πολιτών
  Πολιτισμός
  Ευρώπη
   
 
 

Το Κίνημα Φιλελεύθερων Δημοκρατών προτείνει:

1. Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση. Κάθε εργαζόμενος έχει αυτονόητο δικαίωμα να συνδικαλίζεται, κανείς όμως δεν μπορεί να τον υποχρεώνει να συμμετέχει είτε σε συγκεκριμένη οργάνωση, είτε σε συγκεκριμένη κινητοποίηση. Το συνδικαλιστικό δικαίωμα δεν είναι ανώτερο από άλλα δικαιώματα, και οπωσδήποτε δεν δικαιολογεί παραβίαση των νόμων ή κατάλυση του Συντάγματος.

2. Το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία δεν είναι ανώτερο του δικαιώματος στην εργασία. Έτσι, κάθε εργαζόμενος έχει αναφαίρετο δικαίωμα να απεργεί, ουδείς απεργός όμως έχει δικαίωμα να εμποδίζει διά της βίας όποιον επιθυμεί να πάει στη δουλειά του. Εξάλλου, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία δεν δίνει σε κανέναν απεργό το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τη μονοπωλιακή του ιδιότητα, και θέση όπου εργάζεται, ώστε για την επίτευξη των αιτημάτων της απεργίας του να κρατά όμηρο την κοινωνία:

3. Πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυτές θα πρέπει να παράγουν αποτελέσματα μόνο για τα μέλη των εργατικών σωματείων και εργοδοτικών οργανώσεων που συμμετέχουν.

 
 
     
 
   
  Copyright © 2013 Liberal Democrats. All rights reserved. design by dworxstudio.com  
Για παρατηρήσεις ή προτάσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του contact@liberalscy.org