Αρχική // Κίνημα // Πρόσωπα // Θέσεις // Δελτία Τύπου // Επικοινωνία
   
   
 
         
 
Θέσεις
Οι θέσεις των Φιλελευθέρων Δημοκρατών για τον Τουρισμό  
 
   
  Κυπριακό
  Οικονομία
  Εργασιακά Θέματα
  Ενέργεια
  Αγροτική Οικονομία
Τουρισμός
  Ανθρώπινα Δικαιώματα
  Περιβάλλον
  Παιδεία
  Έρευνα και Τεχνολογία
  Δικαιώματα των Πολιτών
  Πολιτισμός
  Ευρώπη
   
 

Η Κύπρος είναι μια από τις ποιο όμορφες χώρες στον κόσμο με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο, με ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια και ζεστασιά κι εξαιρετικό κλίμα. Πολλοί ζηλεύουν αυτό που η φύση μας έδωσε απλόχερα και πολλοί επιθυμούν να την επισκεφτούν για να νιώσουν τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει.

Η οικονομική δραστηριότητα που απορρέει από την άφιξη τουριστών στη χώρα μας αυξάνει τα έσοδα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (έμμεσα και άμεσα) και έχει ως τελικό αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων εργασίας. Επιβάλλεται να δράσουμε ώστε να αναπτύξουμε σχέσεις και με άλλες χώρες στον τουριστικό τομέα και να διευρύνουμε τους επισκέπτες μας ώστε να μην βασιζόμαστε μόνο σε παραδοσιακές αγορές.

Θέλουμε περισσότερους επισκέπτες στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θέλουμε εκείνους τους επισκέπτες που ξοδεύουν περισσότερα. Θέλουμε η Κύπρος να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις. Είναι στο χέρι μας, στους ανθρώπους του τουρισμού, να το επιτύχουμε.

Στη μακρά διαδρομή, από τότε που ιδρύθηκε ο KOΤ, το κράτος έχει αποδείξει την αδυναμία του να χαράξει μια συνεπή και χρονικά σταθερή τουριστική πολιτική.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θεωρούν ότι ο ρόλος του κράτους πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά σε εργασίες που μπορεί να επιτελέσει με επιτυχία. Απαιτείται συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα και όχι αντιπαλότητα.

Είναι προφανές ότι ο απαιτητικός τουρισμός θέλει και χρειάζεται υποδομές πρώτης κατηγορίας. Λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, κλπ.

Ο τουρισμός αποτελεί για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και βασικό μοχλό ανάπτυξης και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζει.

 
 
 
       
  Copyright © 2013 Liberal Democrats. All rights reserved. design by dworxstudio.com  
Για παρατηρήσεις ή προτάσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του contact@liberalscy.org